Banan og peppekake kake (uten sukker og gluten)

Jeg liker ikke å kaste mat og har aldri vært redd for mat som har gått ut på dato. Se, lukt og smak - SÅ kan man avgjøre om det er lurt å spise det eller ikke.
Da jeg hadde 4 veldig brune bananer og en boks mager kesam som hadde gått ut for 1 måned siden kunne jeg jo ikke bare kaste det! Kesamen smakte ikke helt som det skulle, men jeg vet at mange bruker utgåtte meieriprodukter i bakst uten at det har noe å si for smaken.

Derfor ble det i helgen laget en veldig enkel og veldig god BANAN og PEPPERKAKE kake :)

Uten sukker, uten gluten og uten unødige kalorier!

Oppskrift:

4 overmodne bananer
1 boks mager kesam
3 ts fiber husk
4 egg
kakemix fra funksjonellmat
pepperkakekrydder (jeg hadde en pose ferdig mixet og tok ca 3-4ts)

Hadde i firkantet form med bakepapir i bunnen. 175 grader i ca 30 min :)

Kakemixen fra funksjonell mat er uten sukker og gluten. Det er sukrin som søtning. Den lyse mixen fungerer som en base for det meste som feks blåbærmuffins og eplekake. Jeg byttet ut oljen med magerkesam og fiber husk. Det gjør jeg i mixen for sjokoladekake også. Kalorier spart da 1 ss er 100kcal og man skal ha flere dl.. MINST like godt! Den blir saftig og god i konsistensen.

Kaken gikk ned på høykant av Herr Ninja (min bedre halvdel) og mine foreldre som var innom på kaffe! Det er gjentekelsesfare på denne!  Har vært hundepassere i 2 uker nå! Er så koselig med hund :) Sist uke jogget jeg med han 5 turer, hver på ca 45 min! Denne uka har det bare blitt lek ute pga helt umulig føre på veien. Holke og is! Ikke bare for potene og ikke lett å jogge på. Men nå i helgen har det kommet litt snø så i dag må vi få til en liten løpetur :)Fortsatt god søndag!

Marit (og Kaizer) :)

2 kommentarer

Beauty by Hermine

13.12.2015 kl.10:21

ååå nam det så nydelig godt ut!

Ønsker deg en fin søndag videre <3

totaltreningsglede

13.12.2015 kl.12:17

Beauty by Hermine: Takk, det samme :)

Skriv en ny kommentar

Marit, er 33 år og bor i Trondheim etter 7 år i Oslo. Jeg er gift med Thomas som også er utdannet som personlig trener og kostveileder. Er ansatt ved Maxpuls Crossfit her i Trondheim.

Bloggingen startet 6. august 2010 og motivasjonen for å blogge var å legge ut tips om trening og kosthold som var søkbart på nett for alle som spurte meg om råd. Seks dager senere ble det besluttet at jeg skulle stille i Atletic Fitness, Norway Open 26. september 2010 og NM 2. oktober 2010. Jeg kom på andre plass i Norway Open og vant min klasse i NM.

Bloggen handler om min hverdag, trening og kosthold. Jeg deler tips og artikler om trening, viser øvelser og håper å inspirere andre til å finne sin totale treningsglede! Jeg anser nå Fitness som et tilbakelagt kapittel og har nå fokus på ulike styrkeidretter. Jeg trener styrkeløft, vektløfting, egenvektstrening, crossfit inspirerte øvelser og støtteøvelser fra Fitness.

Om du trenger hjelp med trening og kosthold, kan jeg hjelpe deg! Jeg har drevet enkeltmannsforetak som PT siden 2008. Jeg har jobbet flere år i bla Elixia, Studio jobbsprek og Gympartner. Jeg tilbyr ulike pakker treningsveiledning. Alt fra å sette opp treningsprogrammer du selv følger, til tett oppfølging og ukentlig rapportering på kost og trening.

Send en mail til
totaltreningsglede@outlook.com
om du ønsker hjelp til å komme i gang eller ta treningen til neste nivå!

SponsorerSiste innlegg

hits